Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Chrzanów, Olkusz: zaczynamy plebiscyt "Smakosz". Głosujcie!

Magdalena Balicka
"Gazeta Krakowska" chce docenić najlepsze restauracje i bary w regionie. Szukamy miejsc, gdzie można smacznie i niedrogo zjeść. Pomóżcie!

Regulamin plebiscytu „SMAKOSZ”

Plebiscyt "Gazety Krakowskiej": "Smakosz. Najlepszy lokal gastronomiczny" nabiera rozpędu. Do prestiżowego tytułu wyjątkowego miejsca, gdzie serwowane są najsmaczniejsze dania w przystępnych cenach i wyróżniającego się miłą i ciepłą atmosferą, pretenduje 19 restauracji, barów i pubów z powiatów chrzanowskiego i olkuskiego. Dziś prezentujemy pierwszą ósemkę wytypowaną przez Czytelników "Gazety Krakowskiej".

Głosowanie na wybrane lokale, które zaczęło się w miniony piątek, potrwa do 5 grudnia. Głosować można w dwojaki sposób: wypełniając kupony, które zaczynamy drukować w papierowym wydaniu "Tygodnika Chrzanów - Olkusz" już dzisiaj, a potem: 21 i 28 listopada 2014 r. Uczestnik plebiscytu może dostarczyć dowolną ilość kuponów.

Można także wysyłać SMS-y. Każdej z restauracji zostanie przyporządkowany kolejny numer (lista poniżej).
Oddanie głosu odbywa się poprzez zakup e-wydania "Gazety Krakowskiej" i przesłanie na numer 72355 SMS-a o treści: SMAKCH. po kropce numer wybranego kandydata (pełną listę prezentujemy w ramce obok kuponu). W odpowiedzi na SMS uczestnik plebiscytu otrzyma kod dostępu do e-wydania. Koszt wysłania SMS-a wyniesie 2,46 zł z VAT. Jeden wysłany SMS to jeden punkt w głosowaniu na danego kandydata. Każdy może wysłać dowolną liczbę SMS-ów. Laureatem plebiscytu zostanie kandydat, na którego zostanie oddana największa liczba głosów SMS oraz na kuponach.

Mieszkańcy powiatu chrzanowskiego i olkuskiego zasypali nas propozycjami ich ulubionych miejsc. Na przykład pani Monika Marek z Chrzanowa zachwalała "Gamę Smaków" za najlepszą pizzę w okolicy. - Nie skąpią na dodatkach. Czuć, że nie używają mrożonek - zachwala lokal chrzanowianka.

Pani Marta, która nominowała do plebiscytu chrzanowską restaurację Platan, najbardziej ceni ją nie tyle za ekskluzywne wnętrza czy wykwintne dania z dziczyzny, ile za regionalne potrawy, których przepisy od wieków strzegą gospodynie wiejskie z powiatu chrzanowskiego.

- Hulajdy, czyli kluski na mleku, parzybrodę, czyli rodzaj kapuśniaku oraz ciasto buchta można tutaj skosztować w wybrane dni tygodnia. Nigdzie indziej tego nie ma - przekonuje pani Marta, dodając, że należy kultywować staropolskie tradycje, szczególnie te z naszego regionu.

W kolejnych numerach "Tygodnika Chrzanów - Olkusz" zaprezentujemy pozostałych nominowanych w plebiscycie. Namawiamy, by już dziś zagłosować na swych faworytów i tym samym polecić sprawdzone miejsca znajomym i turystom. Zwycięska restauracja, oprócz promocji na łamach "Gazety Krakowskiej może liczyć na tłumy głodnych dobrego smaku klientów.



Codziennie rano najświeższe informacje, zdjęcia i video z regionu. Zapisz się do newslettera!

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Jak działają oszuści - fałszywe SMS "od najbliższych"

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na chrzanow.naszemiasto.pl Nasze Miasto