Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
8 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Warzywo to jest mało znane w Polsce, za to bardzo popularne...
fot. Pixabay

Toksyczne menu. Potrawy i produkty, które spożywamy i mogą nam zaszkodzić

Maniok

Warzywo to jest mało znane w Polsce, za to bardzo popularne np. w Ameryce Południowej i Afryce, gdzie stanowi podstawę diety. Maniok jest bogaty w skrobię, ale zawiera też substancje trujące, łatwo przemieniające się w kwas pruski. By nie zatruć organizmu, nie wolno spożywać bulw manioku w postaci surowej. Dopiero po ugotowaniu lub upieczeniu, warzywo nadaje się do jedzenia.

Zobacz również

Gorzowianie dwa razy na podium zawodów Pucharu Świata w kajakarstwie

NOWE
Gorzowianie dwa razy na podium zawodów Pucharu Świata w kajakarstwie

Bikini fitness. Największy sukces sądeczanki w sportowej przygodzie. Gratulował Akop

Bikini fitness. Największy sukces sądeczanki w sportowej przygodzie. Gratulował Akop

Polecamy

Przyjmujesz tak żelazo? Może się nie wchłaniać, a ty sobie szkodzisz

Przyjmujesz tak żelazo? Może się nie wchłaniać, a ty sobie szkodzisz

Koniec warszawskiego Tetrisa? Słynne skrzyżowanie w końcu zostanie przebudowane

Koniec warszawskiego Tetrisa? Słynne skrzyżowanie w końcu zostanie przebudowane

Opinie o maturze z WOS-u: może być ciężko

Opinie o maturze z WOS-u: może być ciężko