8 z 9
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Chrzan bogaty jest w błonnik, który usprawnia perystaltykę...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/0d/c0/641b10c90e868_o_large.jpg)
fot. olegdudko/123rf.com
Dlaczego warto jeść chrzan? Wspomaga trawienie i odporność. Dodaj go nie tylko do wielkanocnego jajka. Jak zrobić domowy chrzan tarty?
Chrzan wspomaga odchudzanie
Chrzan bogaty jest w błonnik, który usprawnia perystaltykę jelit, ułatwia wypróżnianie i oczyszcza jelita, a także sprawia, że dłużej odczuwamy uczucie sytości. Dzięki temu nie mamy napadów wilczego głodu i ochoty na podjadanie pomiędzy posiłkami. Szybsze i sprawniejsze trawienie pomaga więc zachować smukłą sylwetkę. Dodatkowo chrzan jest niskokaloryczny, więc nie powoduje przybierania na wadze.