Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
W ogólnodostępnym miejscu wewnątrz lub na zewnątrz lokalu...
fot. nd3000/gettyimages.com

Jakie masz prawa w restauracji? UOKiK przypomina i pokazuje słabe punkty gastronomii

W ogólnodostępnym miejscu wewnątrz lub na zewnątrz lokalu powinien być umieszczony cennik, tak, by klient mógł zapoznać się z cenami przed złożeniem zamówienia, a nie płacąc rachunek. Ponadto cenniki powinny być tak skonstruowane, by możliwa była identyfikacja ceny z potrawą. Oznacza to, że powinna się tam znaleźć nazwa potrawy, pod którą jest ona sprzedawana oraz określenie ilości potrawy, do której odnosi się cena.

Zobacz również

Otwarcie Castoramy w Galerii Dekada w Grójcu. Dołączają nowe marki [ZDJĘCIA]

Otwarcie Castoramy w Galerii Dekada w Grójcu. Dołączają nowe marki [ZDJĘCIA]

Garbarnia Kraków idzie za ciosem

Garbarnia Kraków idzie za ciosem

Polecamy

Kokosanka z Gdańska z tytułem pingwina roku!

Kokosanka z Gdańska z tytułem pingwina roku!

Karambol na trasie S7. Na miejscu trwa akcja służb

Karambol na trasie S7. Na miejscu trwa akcja służb

Anna Hetman przed drugą turą wyborów pozwała Michała Urgoła. Sąd przyznał jej rację

Anna Hetman przed drugą turą wyborów pozwała Michała Urgoła. Sąd przyznał jej rację