MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Ogórki kiszone to dobre źródło błonnika pokarmowego (1,2 g...
fot. megaflopp/Getty Images

Kto powinien częściej jeść ogórki kiszone? Skorzystają: układ pokarmowy, figura i odporność. W tych schorzeniach warto sięgać po kiszonki

Zaparcia

Ogórki kiszone to dobre źródło błonnika pokarmowego (1,2 g na 100 g, czyli na 1 średniej wielkości sztukę), który jest niezbędny do prawidłowej pracy układu pokarmowego. Składnik ten reguluje rytm wypróżnień, a także przyspiesza przesuwanie się resztek pokarmowych w dalsze części jelita. Dzięki tym właściwościom kiszonki zapobiegają zaparciom oraz zmniejszają ryzyko rozwoju raka jelita grubego.

Zobacz również

Tanie mieszkania na wynajem w Kielcach. Zobacz oferty i ceny

Tanie mieszkania na wynajem w Kielcach. Zobacz oferty i ceny

Polityczne biczowanie, czyli o jedno słowo za dużo

TYLKO U NAS
Polityczne biczowanie, czyli o jedno słowo za dużo

Polecamy

3 atrakcje Mazowsza nominowane w plebiscycie Cuda Polski! Znasz te miejsca?

3 atrakcje Mazowsza nominowane w plebiscycie Cuda Polski! Znasz te miejsca?

Mieszkańcy powiatu chrzanowskiego mogą zabrać głos w sprawie komunikacji publicznej

Mieszkańcy powiatu chrzanowskiego mogą zabrać głos w sprawie komunikacji publicznej

Strzelcy okręgówki zachodniej Małopolski. Na razie "kilerów" jest dwóch

Strzelcy okręgówki zachodniej Małopolski. Na razie "kilerów" jest dwóch