MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
10 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Smażenie w woku (albo bardzo mocno rozgrzanej patelni) to...
fot. lukinIgor/pixabay.com

Nie masz pomysłu na kolację, która nie tuczy? Skorzystaj z tych propozycji! Wyjaśniamy też, o której jeść kolację i ile powinna mieć kalorii

Warzywa z mięsem z woka

Smażenie w woku (albo bardzo mocno rozgrzanej patelni) to sposób na szybkie i smaczne przygotowanie dań na bazie warzyw. W przeciwieństwie do tradycyjnego smażenia trwa ono zdecydowanie krócej i nie powoduje tak niekorzystnych zmian w produktach, a to dlatego, że dzięki mieszaniu ich kontakt z rozgrzaną powierzchnią jest bardzo krótki. Na ich powierzchni tworzy się warstwa, która zamyka w środku wilgoć i smak, i chroni składniki odżywcze przed rozkładem. Do niewielkiej ilości chudego mięsa (najlepiej drobiowego) można dodawać wszelkie rodzaje warzyw w dowolnych proporcjach.

Zobacz również

W Brzeszczach zorganizowano piknik rodzinny z okazji Dnia Dziecka

W Brzeszczach zorganizowano piknik rodzinny z okazji Dnia Dziecka

Młody kierowca stracił prawo jazdy na trzy miesiące za przekroczenie prędkości

Młody kierowca stracił prawo jazdy na trzy miesiące za przekroczenie prędkości

Polecamy

Polska powinna przyjąć euro? Tak odpowiada większość z nas

Polska powinna przyjąć euro? Tak odpowiada większość z nas

Kalendarzyk imprez sportowych w Małopolsce. Ostatnia kolejka w ligach centralnych

Kalendarzyk imprez sportowych w Małopolsce. Ostatnia kolejka w ligach centralnych

Fałszywy paragon i podatki, czyli kto kogo oszukuje

Fałszywy paragon i podatki, czyli kto kogo oszukuje