MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Grzyby w wyniku długiej styczności z wodą tracą swój smak i...
fot. 123 RF

Produkty spożywcze, których nie powinno się myć przed gotowaniem, a zazwyczaj to robimy!

Grzyby

Grzyby w wyniku długiej styczności z wodą tracą swój smak i aromat, są jak gąbka, która chłonie wodę. A więc jak je wyczyścić? Igliwie i piasek usuwamy szczoteczką lub ewentualnie mokrą szmatką. Jeśli koniecznie chcemy je umyć pod wodą to tak, aby miały jak najkrócej styczność z wodą.

Zobacz również

Dzień Patrona Miasta Ełku

Dzień Patrona Miasta Ełku

Inauguracja koncertów organowych w kościele św. Elżbiety we Wrocławiu

Inauguracja koncertów organowych w kościele św. Elżbiety we Wrocławiu

Polecamy

„Tyrada” Damiana Skóry na scenie Tawerny nad Drwęckim jeziorem

„Tyrada” Damiana Skóry na scenie Tawerny nad Drwęckim jeziorem

Piłkarskie Orły. Maj to był miesiąc Angela Rodado. Wisły Kraków już nie do końca

Piłkarskie Orły. Maj to był miesiąc Angela Rodado. Wisły Kraków już nie do końca

Kino Kobiet z Erą Nowych Kobiet w kinie Helios w Dąbrowie Górniczej

Kino Kobiet z Erą Nowych Kobiet w kinie Helios w Dąbrowie Górniczej