MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Wegetariańska papryka faszerowana ryżem, pieczarkami i...
fot. Katarzyna Jaworek

Papryka - przepisy. Zobacz TOP 10 dań z papryką naszych Czytelników [PRZEPISY]

Wegetariańska papryka faszerowana ryżem, pieczarkami i ogórkiem konserwowym Katarzyny Jaworek

Składniki
4 papryki czerwone
1 saszetka ryżu kolorowego
250 g pieczarek
1 cebula
4 ogórki konserwowe
50 g sera żółtego
1 szklanka bulionu warzywnego
oliwa, sól, pieprz, zioła prowansalskie

Wykonanie
Ryż kolorowy gotować około 20 minut w osolonej wodzie. Pieczarki oraz cebulę pokroić w kostkę. Razem smażyć przez około 5 minut na oliwie. Ogórki konserwowe pokroić w kostkę.
Ryż, pieczarki oraz ogórki przełożyć do miski. Dokładnie połączyć wszystkie składniki. Farsz doprawić do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Z papryk odkroić wierzchołki. Usunąć gniazda nasienne. Wgłębienia wypełnić farszem. Ser żółty pokroić w paski. Kawałki sera ułożyć na farszu. Papryki przykryć odciętym wierzchołkami. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zalać bulionem i piec około 50 minut w temperaturze 180 stopni.

Zobacz również

IV LIGA PIŁKARSKA. Jawiszowice lepsze od Watry Białka Tatrzańska. ZDJĘCIA

IV LIGA PIŁKARSKA. Jawiszowice lepsze od Watry Białka Tatrzańska. ZDJĘCIA

Toruń. Jubileuszowy koncert „Nie ma jak u Mamy”

Toruń. Jubileuszowy koncert „Nie ma jak u Mamy”

Polecamy

Matura z fizyki na poziomie rozszerzonym 2024. Tu będą odpowiedzi i arkusz

Matura z fizyki na poziomie rozszerzonym 2024. Tu będą odpowiedzi i arkusz

Strzelcy okręgówki zachodniej Małopolski. Na razie "kilerów" jest dwóch

Strzelcy okręgówki zachodniej Małopolski. Na razie "kilerów" jest dwóch

Masz konto w tym banku i nie masz do niego dostępu? Nie tylko ty

PILNE
Masz konto w tym banku i nie masz do niego dostępu? Nie tylko ty